Dnes
Teplota: 11.3 °C

Kultura

Náchodské Kuronské slavnosti

Město Náchod žije bohatým kulturním životem. Kulturní zařízení slouží nejen občanům Náchoda, ale i širokému okolí.

Městská knihovna, Muzeum Náchodska, Galerie výtvarného umění v Náchodě v bývalé zámecké jízdárně, nabízejí bohatý celoroční program. V Divadle Dr. Josefa Čížka probíhá každý měsíc pravidelný kulturní program různých žánrů pro širokou veřejnost.

Středisko volného času Déčko naplňuje volnočasové aktivity pro děti a mládež.

Kino Vesmír promítá celoročně filmy včetně uvádění premiér za účasti protagonistů a autorů filmů.

Ve městě a blízkém okolí rozvíjí svoji činnost řada spolků a občanských sdružení, které svými aktivitami přispívají k bohatému kulturnímu životu. Podporu jim poskytuje již téměř 30 let fungující Kulturní a sportovní nadace města Náchoda grantovými příspěvky.

Velkému zájmu občanů se těší významné kulturní akce - festival studentské tvořivosti Náchodská Prima sezóna (květen), hudební přehlídka neprofesionálních komorních sdružení Camerata Nova Náchod (květen/červen), přehlídka pivovarů s kulturním programem Pivobraní (červenec), Vavřinecký jarmark (srpen), Náchodské Kuronské slavnosti (září), Náchodský výtvarný podzim (listopad) a řada dalších akcí v předvánočním a vánočním čase.

Pozvánka - pietní akt 28. října

Úterý, 22.10.2024

V pondělí 28. října 2024, vás zveme na pietní akt u příležitosti oslavy výročí vzniku samostatného československého státu.

Slavnostní akademie T.J. Sokol Náchod

Pondělí, 21.10.2024

T.J. Sokol Náchod vás srdečně zve ve čtvrtek 24. října 2024 od 17 hodin na slavnostní akademii sportovních organizací, která se koná u příležitosti 770 let od první písemné zmínky o městě Náchod.

Halloween na Dětském dopravním hřišti

Pondělí, 21.10.2024

Na Dětské dopravní hřiště Běloves se ve čtvrtek 31. října 2024 od 15:30 hodin chystají všechna strašidla i strašidýlka, aby si užili pořádnou zábavu.

Zahájili jsme další přednáškovou sezónu v Malých lázních

Pátek, 18.10.2024

Ve čtvrtek 17. října 2024 proběhla v prostorech infocentra v Malých lázních přednáška MUDr. Petra Minaříka věnovaná císaři Josefu II. Návštěvníci se dozvěděli zajímavosti o životě a reformách tohoto významného habsburského panovníka.

Starší zprávy