Dnes
Teplota: 17.1 °C

Pátek, 30.08.2024Rozšíření expozice arch. Jana Letzela ve Spolkovém domě v Náchodě

Rozšíření expozice arch. Jana Letzela ve Spolkovém domě v Náchodě


Expozice věnovaná náchodskému rodákovi, architektu Janu Letzelovi, byla obohacena o unikátní kousek - hodinky Prim Hiroshima L.E.

Předání unikátních hodinek se v pátek 30. srpna osobně zúčastnila generální ředitelka firmy ELTON hodinářská, a.s., paní Ing. Renata Červenák Nývltová, starosta Jan Birke a místostarostové Jan Čtvrtečka a Milan Vik.

Původní limitovanou edici hodinek vytvořila ELTON hodinářská, a.s., společně s partnery z Japonska v roce 2015 při příležitosti 100. výročí postavení tzv. Atomového dómu (Hirošimský památník míru) v počtu 100 kusů pro český a 100 kusů pro japonský trh. Inspirací pro vznik modelu byl odkaz českého architekta Jana Letzela. Na spodním safírovém skle v průhledu víka je vyryta stylizovaná silueta Atomového dómu spolu s konkrétním číslem limitované edice a popiskem "Hiroshima to Czech". Na japonské verzi, která byla určena pouze pro japonský trh, je popisek "Czech to Hiroshima".

ELTON hodinářská, a.s., nechala speciálně pro město Náchod sestavit ještě jeden kus těchto hodinek. Díky spolupráci města Náchoda se společností ELTON hodinářská, a. s., tak mají ode dneška návštěvníci možnost ve Spolkovém domě v Hurdálkově ulici zhlédnout v rámci expozice věnované odkazu významného náchodského rodáka i unikátní model hodinek Prim.

Zveme vás k návštěvě. Otevřeno Po-Ne, 8-17.


Rozšíření expozice arch. Jana Letzela ve Spolkovém domě v Náchodě Rozšíření expozice arch. Jana Letzela ve Spolkovém domě v Náchodě

Rozšíření expozice arch. Jana Letzela ve Spolkovém domě v Náchodě Rozšíření expozice arch. Jana Letzela ve Spolkovém domě v Náchodě

Další v galerii 8

Další zprávy /