Dnes
Teplota: 23.7 °C

Pátek, 05.04.2024Otevření prameníku Jakub v Bělovsi – již tuto sobotu v 15 hodin

Otevření prameníku Jakub v Bělovsi – již tuto sobotu v 15 hodin


Srdečně Vás zveme na slavnostní otevření prameníku Jakub v Náchodě-Bělovsi spojené s požehnáním pramene IDA, které se uskuteční v sobotu 06.04.2024 v 15:00 hodin.

Legendární minerálka IDA se vrací do Náchoda!

Po dlouhých letech se prameník Jakub v areálu Velkých lázní u řeky Metuje otevírá pro veřejnost! Přijďte tento historický okamžik oslavit v sobotu 6. dubna 2024 od 15 hodin společně s námi. Jedná se o další důležitý krok k obnově lázeňské tradice v našem městě. A to zdaleka není vše!

Letos byla zahájena realizace dalšího významného česko-polského projektu „Balneum Glacensis". Město Náchod v rámci projektu obnoví bývalou lázeňskou kolonádu IDA ve Velkých lázních, které bude navrácen historický vzhled z přelomu 19. a 20. století. Po dokončení se budova stane nejen odpočinkovým místem s prameništěm minerální vody, ale vznikne zde i nová unikátní expozice mapující historii lázeňství v Náchodě.

BEZ VAŠÍ POMOCI TO NEDOKÁŽEME!

Máte doma pohlednice, keramická pítka, plakáty, reklamní tiskoviny nebo další tištěné materiály?  Jakékoliv další předměty spojené s historií lázeňství v Náchodě nebo minerálkami IDA, HEDVA nebo NÁCHODKA? Poskytněte je do připravované městské expozice a vytvořte ji společně s námi! Každý dárce bude odměněn drobnou pozorností. Předměty můžete přinést přímo na slavnostní otevření prameníku nebo do infocentra v Malých lázních během otevírací doby (po-ne 9:00-12:00, 12:30-16:00).

Nenechte si ujít tuto příležitost a přijďte ochutnat oblíbenou minerálku.

Těšíme se na setkání!

 

 

 


Otevření prameníku Jakub v Bělovsi Otevření prameníku Jakub v Bělovsi

Otevření prameníku Jakub v Bělovsi Otevření prameníku Jakub v Bělovsi

Další v galerii 3

Další zprávy /