Dnes
Teplota: 22.0 °C

Pátek, 19.04.2024Poslední jarní přednáška v Malých lázních nás zavedla do světa léčivých rostlin

Poslední jarní přednáška v Malých lázních nás zavedla do světa léčivých rostlin


Ve čtvrtek 18. dubna v podvečerních hodinách proběhla v infocentru v Malých lázních poslední jarní přednáška, tentokrát s Mgr. Kateřinou Geržovou - absolventkou Přírodovědecké fakulty UP Olomouc, studentkou kurzu Léčivé rostliny na Farmaceutické fakultě UK v Hradci Králové, která má současně desetiletou praxi jako výrobce bylinných produktů z Orlických hor.

Přednáška nabídla nejen fascinující pohled na využití léčivých rostlin v současném světě, ale byla věnována hned několika dalším tématům. Paní Geržová vysvětlila rozdíl mezi tradičním bylinkařením a moderní fytoterapií, zmínila nejen přínosy přírodních léků, ale také přiblížila problematiku nejrůznějších falešných a někdy i nesprávně zažitých informací spojených s používáním bylin, které se často předávají z generace na generaci.

Další část přednášky byla věnována současným civilizačním problémům, jako je nadváha a stres, a také ženským a mužským potížím a možnostem jejich řešení za pomoci konkrétních léčivých rostlin.

Celý večer byl nejen poučný, ale také inspirativní. Jsme moc rádi, že nám paní Geržová poskytla cenné a užitečné rady a pomohla nám alespoň trochu se zorientovat v možnostech využití léčivých rostlin, ale také nás seznámila s možnými riziky, které jejich užívání může přinášet.

Na další cyklus přednášek v Malých lázních se zajímavými hosty a tématy se můžete těšit opět na podzim.

 

 


Poslední jarní přednáška v Malých lázních nás zavedla do světa léčivých rostlin Poslední jarní přednáška v Malých lázních nás zavedla do světa léčivých rostlin

Poslední jarní přednáška v Malých lázních nás zavedla do světa léčivých rostlin Poslední jarní přednáška v Malých lázních nás zavedla do světa léčivých rostlin

Další v galerii 4

Další zprávy /