Dnes
Teplota: 15.0 °C

02.07.2020   Džungle v Déčku

Zasláno: 02.07.2020
Zveřejněno: 02.07.2020

Obsah:
Dobrý den. Nebylo by možné posekat tuto džungli v Déčku? Svízel a ostružiny prolézají skrz plot a všude se vysemení. Břeh je totálně neudržovaný, celé dny se na to musíme dívat. Škoda, že tam nezůstaly ovečky a kozy jako dřív.  Děkuji Tomková K. 

Zpracováno:

Předáno k vyjádření panu Ing. Poulovi, vedoucímu odboru životního prostředí.


Vyjádření:
15.07.2020

Dobrý den,

 

v měsíci červnu mělo dojít k posečení lučního trávníku v uzavřeném prostoru Střediska volného času Déčko (dále jen „Déčko"), kde se v minulosti nacházela zvířata (ovce, kozy). Převážná část pozemku byla posečena, ale k odstranění trávy na svahu do ulice Trčkovy nakonec nedošlo. Při prováděné seči bylo z vysoké trávy postupně vyndáváno velké množství odpadů (části konstrukcí přístřešků pro zvířata, dřevěné palety, dráty či drátěné konstrukce), které vždy nebylo nejprve vidět a ohrožovaly tak pracovníky provádějící seč. Po zranění (vymknutí kotníku) jednoho z pracovníků právě o uvedené odpady bylo dohodnuto, že v prostoru svahu se prozatím tráva neposeče. Bylo domluveno, že po jejím seschnutí v podzimních měsících dojde k důkladnému úklidu všech odpadů na ploše tak, aby mohl být v dalších letech prostor jako luční trávník v měsících červnu a září pravidelně sečen. 

Na základě Vašeho upozornění a projednání s vedením Déčka bylo dojednáno, že pracovník Déčka provede vysečení cca 1 m širokého pruhu okolo zdi do Trčkovy ulice tak, aby ostružiny a plevel nezasahovaly mimo oplocený areál. Na zbylé ploše bude postupováno tak, jak je výše uvedeno.

 

S pozdravem

 

Andrea Brandejsová, odbor životního prostředí - správa zeleně   

 



u_1435.jpg