Dnes
Teplota: 9.6 °C

Středa, 22.12.2021Nejkrásnější vánoční dárek pro Náchod

Nejkrásnější vánoční dárek pro Náchod


Slavnostním setkáním a podpisem smluv uzavřeli v úterý 21. 12. 2021 nákup areálu starých lázní v Bělovsi starosta Náchoda Jan Birke a předseda představenstva společnosti Priessnitzovy léčebné lázně, a.s., Michal Gaube.

Podpisu kupních smluv, které schválilo Zastupitelstvo města Náchoda 15. 11. 2021, byli v obřadní síni náchodské radnice přítomni také místostarostové - Jan Čtvrtečka, Pavla Maršíková a František Majer, radní Jan Falta a Ladislav Tichý a vedoucí odboru správy majetku a financování MěÚ Náchod Jana Majerová. Za prodávajícího, Priessnitzovy léčebné lázně, a.s., pak ředitel společnosti, Roman Provazník.

Tímto byla oficiálně dokončena významná transakce, která je historickým milníkem nejen pro Náchod, ale celý region. Současně se tak stává tím největším letošním vánočním dárkem a poselstvím pro obyvatele Náchoda, že obnova lázeňství v našem městě v roce 2022 bude pokračovat.

„Město Náchod se poprvé v historii stává 100% vlastníkem lázeňského území včetně jeho zdrojů a nic nebrání tomu, aby obnovilo jeho zašlou slávu. Je to velká příležitost, nechceme ji promarnit a náš tým ji určitě využije ve prospěch všech občanů a celého regionu," upřesnil po podpisu starosta Jan Birke. Nedílnou součástí je i podpis dohody o spolupráci při obnově a rozvoji Lázní Běloves s původním vlastníkem, který je významným poskytovatelem lázeňské péče v České republice.

„V posledních letech prochází lázeňství velmi složitým obdobím z důvodu omezení provozu, ale už dnes je jisté, že bude nezbytnou pomocí při léčbě různých obtíží postcovidových pacientů. Proto jsme připraveni se i nadále na rozvoji lázeňství v Náchodě aktivně podílet a nabídnout dlouholeté zkušenosti v oboru," potvrdil zájem o další spolupráci Michal Gaube, předseda představenstva společnosti Priessnitzovy léčebné lázně, a.s.

 

 

 


Nejkrásnější vánoční dárek pro Náchod Nejkrásnější vánoční dárek pro Náchod

Nejkrásnější vánoční dárek pro Náchod Nejkrásnější vánoční dárek pro Náchod

Další v galerii 6

Další zprávy /