Dnes
Teplota: 6.7 °C

Pondělí, 01.07.2019Komunikační propojení ulic Raisova-Parkány otevřeno

Komunikační propojení ulic Raisova-Parkány otevřeno


Dnes dopoledne bylo za účasti vedení města Náchoda, zástupců Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI), zhotovitele stavby - společnosti EUROVIA CS a projektanta slavnostně otevřeno komunikační propojení ulic Raisova-Parkány v centru města.

„V centru města se díky této stavbě podařilo významně propojit jednotlivé komunikace a usnadnit výjezd vozidlům na hlavní průtah městem - ulici Pražskou. Výstavba byla velmi složitým projektem, který vyžadoval neuvěřitelně náročnou koordinaci jak města Náchoda, tak Správy železniční a dopravní cesty, s. o. a v neposlední řadě přímo stavbařů, kteří se denně potýkali s celou řadou náročných situací. Proto bych tady rád všem poděkoval, protože díky této vytrvalosti se dílo podařilo a já pevně věřím, že bude dobře sloužit," uvedl starosta Jan Birke.

Slavnostního uvedení komunikace do provozu se kromě starosty Jana Birke a místostarostů Jana Čtvrtečky, Pavly Maršíkové a Františka Majera, zúčastnili také radní a zastupitelé, za SFDI Ing. Milan Dont, PhD., za zhotovitele stavby - společnost EUROVIA CS, a.s. - ředitel závodu Čechy východ Ing. Michal Šumpík a za projekční kancelář společnost PROXION s.r.o. René Hubka.

„Jde o stavbu navazující na investici státu prostřednictvím Správy železniční a dopravní cesty, která byla zahájena již v srpnu loňského roku právě v rámci revitalizace železniční trati Choceň-Meziměstí. Stavba místní komunikace za 10,1 mil. Kč je pak samostatnou stavbou města Náchoda. Díky koordinaci prací v rámci nutné výluky na trati, mohl vzniknout nový most a následně tato nová komunikace, která bude sloužit pro osobní automobilovou dopravu a pro pěší a cyklisty," upřesnil místostarosta Jan Čtvrtečka.

Hned po otevření komunikaci začali využívat motoristé, cyklisti i chodci, pro které je také významnou „zkratkou".

 

ŘIDIČI POZOR na změnu hlavní silnice v ulici Raisova, která je nyní ve směru od okružní křižovatky „u Čedoku" vpravo do nově vzniklé komunikace. Ulice Parkány zůstává hlavní od ulice Riegrova do ulice Volovnice. V Raisově ulici jsou také nově přestěhovaní dobrovolní hasiči, kteří zde mají výjezdovou základnu a již brzy odsud budou vyjíždět k zásahům. Žádáme proto řidiče, aby při průjezdu Raisovou ulicí dbali zvýšené opatrnosti a vzájemné ohleduplnosti.


Komunikační propojení ulic Raisova-Parkány otevřeno Komunikační propojení ulic Raisova-Parkány otevřeno

Komunikační propojení ulic Raisova-Parkány otevřeno Komunikační propojení ulic Raisova-Parkány otevřeno

Další v galerii 7

Další zprávy /