Dnes
Teplota: 4.9 °C

Pondělí, 01.07.2019Stříbro z Olympiády dětí a mládeže 2019

Stříbro z Olympiády dětí a mládeže 2019


Největší projekt Českého olympijského výboru pro mládež proběhl od 23.6. - 28. 6. 2019.

V Liberci, Jablonci nad Nisou a okolí se konala Olympiáda dětí a mládeže v 19-ti sportovních odvětvích za účasti více jak 3 300 mladých sportovců.

Jedná se o svátek, který je nejen krásným setkáním mladých sportovců v kategoriích staršího a mladšího žactva, ale především ideální motivací do další práce. Není proto divu, že se ho mohou účastniti nejlepší z nejlepších a souboje připomínají domácí šampionáty v jednotlivých sportech. Jeden rozdíl tady ovšem je. Sportovci nereprezentují na olympiádě své kluby , nýbrž kraje podle svého trvalého bydliště. Mají své kapitány, mají své dresy a mají svoji podporu od kamarádů i z jiných sportů.

Samozřejmě nemohla chybět královna sportu atletika, která byla na stadionu v Jablonci nad Nisou.

Z tréninkové skupiny Jiřího Vondřejce z Náchoda byla nominována trojice atletů reprezentující Královéhradecký kraj.

Nejdříve se představila Daniela Vacková , mladší žákyně roč.2006-2007, která v rozběhu na 60m zaběhla své letošní maximum v čase 8,21 sec. a probojovala se do semifinále, kde jí uniklo finále o jedno postupové místečko a skončila celkově na 9. místě . Dále ve skoku dalekém výkonem 460 cm se celkově umístila na 14. místě. V závěru byla nominována do smíšené štafety na  4x60m , která skončila na pěkném 11. místě z 25.

Daniela byla velice milé překvapení i pro trenéry !!!

Dále Michal Čuda v běhu na 1500m svým osobním maximem časem 4:36,55 min. skončil celkově na 16. místě. Pak se ještě představil v hodu oštěpem a výkonem 44,42m se umístil na 10. místě. Určitě nezklamal a pokud bude poctivě trénovat, můžeme od něho očekávat velká zlepšení.

Jako třetí nominovaný byl Jirka Bruha , u kterého se očekávala finálová umístění. A to se také vyplnilo.

V rozběhu staršího žactva na 60m zaběhl letošní nejlepší čas v celé ČR , a to za 7,13 sec. V semifinále pak druhým nejlepším časem za 7,21 sec. se probojoval do velkého finále.

Bohužel mu nevyšel opakující se start a skončil na nepopulárním 4. místě. I tak to je obrovský úspěch. Pak se představil v kvalifikaci ve skoku dalekém a výkonem 623 cm se také dostal do 12-ti členného finále. V něm nejlepším svým výkonem 636 cm skončil na vynikajícím 7. místě.

V závěrečné smíšené štafetě na 4x60m,kde nejdříve startovala Tatiana Kaplanová, která předávala Lukáši Kvapilovi, ten Lucii Kozlové a ta finišmanovi Jirkovi Bruhovi, který přebíral štafetový kolík na 4. místě, ale svým vynikajícím závěrečným spurtem vybojoval pro Královéhradecký kraj stříbrnou olympijskou medaili.

Všem moc a moc gratulujeme a věříme, že jim tato obrovská zkušenost pomůže k dalším postupovým cílům se umístit na těch nejpřednějších místech.

 

Jiří Vondřejc

 


Stříbro z Olympiády dětí a mládeže 2019 Stříbro z Olympiády dětí a mládeže 2019

Stříbro z Olympiády dětí a mládeže 2019 Stříbro z Olympiády dětí a mládeže 2019

Další v galerii 6

Další zprávy /