Dnes
Teplota: -0.3 °C

Úterý, 12.11.2019Masarykovo náměstí ožilo Martinskými slavnostmi

Masarykovo náměstí ožilo Martinskými slavnostmi


V pondělí 11. listopadu od samého rána ožilo náchodské Masarykovo náměstí Martinskými slavnostmi. SVČ Déčko Náchod je letos opět pojalo ve velkém. Pro návštěvníky nachystalo celodenní program.

„Moc nás potěšila vysoká návštěvnost této akce, kterou v Náchodě pořádáme již tradičně jako organizace," uvedla Kateřina Hiebschová, ředitelka SVČ Déčko Náchod. „Kdo přišel, užil si jistě spoustu zábavy, neboť program byl velmi pestrý," dodala Hiebschová.

A co tedy program slavností nabídnul? Po celý den bylo možné navštívit trh s širokou nabídkou potravin, oblečení, upomínkových předmětů, nápojů a dalších pochutin či drobností. V 11 hodin se pozornost všech obrátila k podiu před radnicí, kde se uskutečnilo otevírání svatomartinského vína. Ujala se ho ředitelka Déčka Náchod Kateřina Hiebschová společně s Romanem Florianem a Ludmilou Pohankovou. Svatomartinská vína bylo možné po celý den zakoupit.

Dopoledne využily školky a základní školy k vyzkoušení soutěže Putování za sněhovou vločkou. Na náměstí museli nalézt 6 sněhových vloček se záludnými otázkami. Pokud se jim podařilo správně sestavit tajenku, neminula je odměna v podobě sladké drobnosti.

V 15 hodin se do Pranýře v budově staré radnice odehrála krátká pohádka O Sněhové vločce, která se zatoulala k rybníčku a s pomocí dětí, které jí pomohly odpovědět na hádanku, se dostala zpět ke svým sestřičkám. Po pohádce se děti mohly zastavit v chodbě Pranýře na rukodělné tvoření - vyrobili si zápich do květináče či si nazdobily perníček.

V 16:30 se na podiu rozezněly písně kapely Klapeto, která rozveselila lidi všech generací. V 17 hodin vypukl velkolepý průvod v čele s Martinem na bílém koni, obklopeným jeho družinou. Martin na koni dojel až k podiu na náměstí, kde ho vtipným veršem přivítal místostarosta Jan Čtvrtečka. Společně zhodnotili, co se v uplynulém roce v Náchodě povedlo a co se nepovedlo. Po odjezdu sv. Martina si návštěvníci mohli užít atmosféru večerních trhů, stále s doprovodem kapely Klapeto.

Děkujeme všem návštěvníkům za jejich účast, městu Náchod za spolupráci a těšíme se na vás zase za rok!


Masarykovo náměstí ožilo Martinskými slavnostmi Masarykovo náměstí ožilo Martinskými slavnostmi

Masarykovo náměstí ožilo Martinskými slavnostmi Masarykovo náměstí ožilo Martinskými slavnostmi

Další v galerii 7

Další zprávy /